oldamntverbindt

JA! Ik wil ook glasvezel!

Snel internet op elk adres!

Snel internet is de toekomst. Een snelle verbinding maakt allerlei activiteiten en diensten via internet mogelijk. En dat wordt alleen maar belangrijker.

 

Oldambt Verbindt wil dat er zo snel mogelijk glasvezel wordt aangelegd in het hele buitengebied van de gemeente.

  • Scholen maken steeds meer gebruik van internet voor het onderwijs.
  • Snel internet maakt goede zorg op afstand mogelijk.
  • Boeren moeten dagelijks online data doorgeven.
  • Bedrijven leveren steeds meer diensten en producten via internet.
  • Recreanten rekenen op een snelle verbinding voor hun laptop of iPad.

 

Zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Hoe sneller de verbinding, des te beter en efficiënter er gewerkt kan worden in al die sectoren. En dat is hard nodig om onze samenleving en onze economie vitaal te maken en te houden.

 

Maar: snel internet is er nog lang niet overal. Veel bewoners en ondernemers moeten het noodgedwongen doen met een langzame verbinding.

Dat moet anders! Hoe krijgen we dat voor elkaar? Oldambt Verbindt wil dat er zo snel mogelijk glasvezel wordt aangelegd in het hele buitengebied van de gemeente.

 

U wilt toch ook snel internet?

De steden en dorpen worden over het algemeen goed bediend door de commerciële aanbieders van snel internet. Maar in het buitengebied laat de markt het afweten. Aanleg van snel internet is daar door de grote afstanden niet rendabel. De verder weg gelegen woningen en bedrijven zonder snel internet noemen we ‘witte adressen’. Juist voor de bewoners en ondernemers op die adressen zet Oldambt Verbindt zich in. U wilt toch ook snel internet?

 

Waarom glasvezel?

Glasvezel kent bijna geen storingen. Ook belangrijk: glasvezel biedt heel veel capaciteit. We kunnen er nog jaren mee vooruit. Onze keuze voor glasvezel is gebaseerd op een grondig onderzoek. Lees meer in het visiedocument van Oldambt Verbindt, Glasvezel en nait aans!

 

Samen sterk

Oldambt Verbindt heeft zich eind 2015 aangesloten bij de stichting Glasvezel Groningen. Daarin trekken initiatieven uit de hele provincie samen op met het doel zo snel mogelijk glasvezel aan te leggen op het Groninger platteland. Lees hier de verklaring en het persbericht van Glasvezel Groningen. [linksnaar pdf van de verklaring en het persbericht]