Een unieke kans om dit met elkaar voor elkaar te krijgen in onze gemeente

“Onze huidige internetverbinding? Die is verre van ideaal. We hebben een landbouwbedrijf in het buitengebied van Nieuwolda, op een behoorlijke afstand van de openbare weg. We zitten echt aan het eind van de telefoonkabel, dus we hebben vaak last van traag internet. Bovendien verhuren we hier ook een groepsaccommodatie. Als onze gasten op de wifi gaan, is het helemaal droevig gesteld met de internetsnelheid.”

Data mee naar huis
“In de agrarische sector gebruiken we steeds meer digitale toepassingen. Maar dan moet je wel over de juiste verbinding beschikken. Dat is nu niet het geval voor ondernemers in het buitengebied van Oldambt. Zo probeer ik met mijn bedrijf de stap te maken naar precisielandbouw, waarbij je via GPS en satellieten heel nauwkeurig de oogstpercelen in kaart kan brengen. Maar dat redt mijn huidige internetverbinding niet, dus neem ik de data vaak mee naar mijn huis in de dorpskern van Nieuwolda. Daar heb ik ook geen superstabiel internet, maar de uploadsnelheid is net voldoende om die berekeningen te doen.”

Unieke kans
“De komst van glasvezel in Oldambt is heel belangrijk. Niet alleen voor ons als ondernemers, maar ook met het oog op de toekomst. Ons dagelijks leven staat bol van het internet en dat wordt alleen nog maar meer. Oldambt profileert zich graag als een ondernemende gemeente, dus daar kunnen we nu een enorme stap in maken. Deze vraagbundeling is een unieke kans om dit op een collectieve manier voor elkaar te krijgen. Laten we daar samen voor gaan!”

 

Jaap van ’t Westeinde,

akkerbouwer en toeristisch ondernemer, Nieuwolda