Zonder goed internet loop je tegenwoordig toch een beetje achter

“Als bestuurslid van Oldambt Verbindt maak ik me al jaren sterk voor een goede digitale infrastructuur in Oldambt. We hebben hier nooit bijzonder snel internet gehad, maar met het oog op de toekomst wordt dit wel steeds belangrijker. We hebben nu een unieke kans om dit met elkaar mogelijk te maken. Want eerlijk is eerlijk, zonder goed internet loop je in deze maatschappij toch een beetje achter.”

Bestanden ’s nachts versturen
“Zelf woon ik in het buitengebied, waar alleen de koperdraad van KPN ligt. Ik merk vooral problemen als veel mensen tegelijk op internet zitten. Soms lukt het niet eens om iets op te zoeken en kom je er 2 uur later wel ineens doorheen. Ik ken ook verhalen van buren die pas ’s nachts grote bestanden versturen, omdat het overdag niet te doen is. Het zou geweldig zijn als dit straks verleden tijd is, omdat we allemaal onze eigen glasvezel hebben.”

Samen naar de 50%
“Als bestuurder namens Oldambt Verbindt help ik graag mee om dit project te doen slagen, zodat er straks een modern en toekomstbestendig netwerk in onze gemeente ligt. Ik hoop dat iedereen zich ervan bewust is dat dit een unieke kans is. Want ook al ervaar je nu misschien niet veel problemen, over 2 jaar kan dat zomaar veranderd zijn. Daarom zou ik iedereen zeker oproepen: meld je aan bij GlasDraad. Alleen met elkaar kunnen we de 50% inschrijvingen halen.”

 

Jan van Erp
Jan van Erp, bestuurslid Oldambt Verbindt – Midwolda