Snel en stabiel internet is een primaire levensbehoefte geworden

“We zijn al jaren in gesprek over een glasvezelnetwerk in Oldambt. Maar door de grote afstanden in ons gebied bleek het financiële plaatje vaak een struikelblok voor partijen.

Daarom is het heel mooi dat GlasDraad Oldambt nu deze vraagbundeling start in onze gemeente. Snel en stabiel internet is tegenwoordig toch een primaire levensbehoefte geworden. Door de coronacrisis is die essentie nóg duidelijker geworden.”

Absolute voorwaarde

“Of het nu gaat om dienstverlening, landbouw of zorg: in elke sector zijn er steeds meer ontwikkelingen die snelle verbindingen behoeven. Dat zie je overal, ook hier in Oldambt.

Ik geloof echt dat we aan de vooravond staan van een revolutionaire periode. Maar dan moeten we wel beschikken over de juiste digitale infrastructuur. Glasvezel is een absolute voorwaarde om mee te kunnen met alle economische ontwikkelingen. Het helpt ons om het bestaande te behouden en tegelijkertijd de basis te leggen voor nieuwe bedrijvigheid. Zo bieden we ook onze jeugd een toekomst hier.”

Nieuwe invulling

“Oldambt kent een prachtige woon- en werkomgeving. In het buitengebied staat een aantal prachtige boerderijen waar men een nieuwe invulling aan kan geven. Daarbij helpt glasvezel enorm. Op economisch én sociaal gebied kunnen we een enorme stap vooruit zetten met dit glasvezelnetwerk. Vooral voor het buitengebied natuurlijk, maar ook in de kernen neemt de digitalisering alleen maar toe. Ik hoop dat iedereen elkaar dit gunt, want alleen samen kunnen we zorgen voor glasvezel in Oldambt.”

Erich Wünker, wethouder gemeente Oldambt