Thijs Huisman, eigenaar Zeilschool Blauwestad:
Dit is dé kans om te investeren in de internetverbinding van de toekomst
Wij kunnen niet wachten tot hier glasvezel wordt aangelegd

“Ook voor ons watersportbedrijf in Midwolda is goed internet tegenwoordig onmisbaar. Zo werken we in de cloud, hebben we een online boekingssysteem en tracken we onze huurbootjes continu via GPS. Zo kunnen we onze klanten altijd vinden als ze onverhoopt verdwaald zijn. Alleen daarom al kunnen wij niet wachten tot hier glasvezel wordt aangelegd. Maar misschien nog wel het belangrijkste: de gasten van onze groeiende jachthaven verwachten goede openbare wifi. En dat lukt gewoon niet op ons huidige koperdraadje.”

Ondernemersklimaat

Ik denk dat de komst van glasvezel in Oldambt heel gunstig zou zijn voor het vestigings- en ondernemersklimaat. Dat geldt natuurlijk overal, maar hier zeker. Er is veel ruimte en de grond is relatief niet duur. Dat kan voor veel organisaties interessant zijn, van grote bedrijven tot zzp’ers aan huis. Maar dan moet de digitale infrastructuur wel toereikend zijn. Pas dan ga je stappen maken.”

De digitale infrastructuur moet wel toereikend zijn. Dan ga je stappen maken!

Solidariteit

“We zijn met z’n allen continu online. Met name in het buitengebied en de dorpsranden is de verbinding vaak onvoldoende. Gezinnen kunnen soms niet eens tegelijk online zijn, omdat dan alles vastloopt. Dat kan in deze tijd gewoon niet meer. In de kernen is de snelheid over het algemeen beter. Maar ook die mensen hebben we nodig om dit project te doen slagen. Ik hoop dat die solidariteit er is en men verder kijkt dan de huidige situatie. De digitale ontwikkelingen gaan zo hard. Dit is dé kans om te investeren in de internetverbinding van de toekomst.”